Press "Enter" to skip to content

Het reisadvies voor Uganda

Voor dat u op reis naar Uganda gaat is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het actuele reisadvies.

In het westen van Uganda is er lokale onrust. Voornamelijk in Kasese heeft de onrust geleid tot gevechten. Wat leidde tot slachtoffers. Het waren gevechten tussen de militairen en de politie. Het is verstandig om waakzaam en alert te zijn.

Is er terreurdreiging in Uganda?

Voor de vredesmissie van Afrikaanse Unie levert Uganda troepen op. Dit is een reden voor de Al-Shabaab (een van de grote terroristische organisaties) om aanslagen te plegen in Uganda. Hierdoor hebben de politie en de militairen de veiligheidscontroles aangescherpt. Vooral bij winkelcentra, hotels en het vliegveld lopen veel polities en militairen rond.  Wij raden u aan om voorzichtig te zijn op plaatsen waar veel mensen komen.

De onveilige gebieden in Uganda

Wilt u naar Uganda reizen? Houdt er dan wel rekening mee dat er veiligheidsrisico’s zijn.

Zoals u net gelezen heeft is het in het westen van Uganda onveilig. Hier is er lokale onrust wat leidt tot slachtoffers. Naast het westen is het ook onveilig in Kampala en Kidepo National Park. In Kampala moet u zeker voorzichtig zijn op plekken waar veel mensen komen. Een bezoek aan een publieke bijeenkomst kan hier een voorbeeld van zijn. Wilt u het Kidepo National Park bezoeken? Dan is het verstandig om vanuit het westen, via Kitgum,  of met het vliegtuig te reizen. U moet echt voorzichtig zijn als u in dit gebied reist. In dit gebied vindt er vooral ’s nachts veel diefstal plaats.

Terrorisme

Sinds de aanslagen in 2010 is het een stuk onveiliger dan daarvoor. Dit komt omdat Uganda troepen levert voor de vredesmissie van Afrikaanse Unie. Doordat er veiligheidsrisico’s zijn, zijn overal de veiligheidsdiensten ingeschakeld. De overheid probeert zo goed mogelijk alert te zijn.

Visum Uganda

Om Uganda binnen te komen dient u in bezit te zijn van een visum. Dit kan zowel een toeristenvisum als een zakenvisum zijn. Dit hangt van de reden van uw reis af.

Het visum kunt u bij aankomst in Uganda aanschaffen, maar u kunt het ook bij het consulaat van Uganda of bij een visumaanbieder aanvragen. Dit ligt aan u.

Bij aankomst moet het visum Uganda nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Ook het internationaal paspoort, dat u in bezit moet hebben anders kunt u niet buiten Europa reizen, moet ook bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

 

 

Contact Consulaat Uganda
close slider

Neem contact met ons op via:

Ugandaconsulaat@outlook.com