Press "Enter" to skip to content

Geld en geldzaken

In Uganda is de munteenheid de Oegandese Shilling (USH). Er zijn munten van 200, 500 en 1000 Shilling en biljetten van 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000 en 50.000 Shilling.

Op de luchthaven en in veel plaatsen is het mogelijk om Shillingen te pinnen. Ook is het verstandig om Dollars mee te nemen.

Pinnen: In de grotere steden en op Entebbe International Airport is het mogelijk om geld op te nemen met een pinpas (Maestro/VISA). Om veiligheidsredenen hebben zowel de Nederlandse als Belgische banken de bankpassen standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Wanneer u naar Uganda reist kunt u dit tijdelijk wijzigen naar ‘wereld’.

Creditcards: In Oeganda worden de creditcards nog niet overal geaccepteerd. Met de creditcard kunt u meestal alleen in de toeristenhotels en in luxe restaurants terecht. Daarom raden wij u aan om contant geld op zak te hebben.

Wisselkoers: In maart 2018 is 1,- , 4.512,58 shilling waard.

 

Contact Consulaat Uganda
close slider

Neem contact met ons op via:

Ugandaconsulaat@outlook.com