Press "Enter" to skip to content

Vaccinaties

Reist u binnenkort naar Uganda? Vergeet dan zeker niet om u zelf te vaccineren. Hoewel deze vaccinaties meestal niet verplicht zijn, kunnen ze u zeker beschermen tegen vervelende ziektes, zoals de gele koorts. Welke vaccinaties vereist zijn, is afhankelijk van de duur en uw verblijf.

Wat zijn de veel voorkomende ziektes?

In Uganda komen veel ziektes voor. De juiste vaccinaties kunnen u zeker beschermen tegen deze ziektes.

Maar wat zijn de meest voorkomende gezondheidsrisico’s?:

De gele koorts

Zoals bijna iedereen al weet komt in Uganda de gele koorts voor. Voor deze ziekte zijn er natuurlijk inentingen voor. Deze zijn alleen verplicht als u vanuit Nederland naar Oeganda reist en onderweg in een Gele koorts land komt. Wel hebben alle reizigers een Cholerastempel nodig.

Malaria

Malaria komt in veel landen voor. Voor malaria zijn er helaas nog geen vaccinaties. Wel zijn er malariapillen. Deze kunt u gebruiken om uzelf te beschermen tegen besmetting met Malaria. Of u deze pillen wel echt nodig heeft hangt af van uw reisbestemming. Naast de malariapillen is het verstandig om u zelf te beschermen tegen muggenbeten. Dit kunt u doen door bedekkende kleding te dragen, onder een muskietennet slapen en mugwerende middelen met DEET gebruiken.

 

 

Contact Consulaat Uganda
close slider

Neem contact met ons op via:

Ugandaconsulaat@outlook.com